Pages Navigation Menu

Världens viktigaste hästfoder

se se

Julklappstips!

Julklappstips!

Här kommer ett julklappstips för den nördige hästfantasten eller grovfoderproducenten med hästkunder! Boken Grovfoder till häst – för hälsa och prestation finns hos internetbokhandlarna ISBN 978-91-7463-028-2, här kommer en beskrivning av boken och författaren:

Dricker hästen mer eller mindre när den äter blött ensilage? Vad händer när hästen får ett överskott av protein? Vad påverkar grovfodrets smältbarhet? Hur påverkas hästens prestation av olika grovfoder? Dessa frågor och mycket mer besvaras i den här boken. Här sammanfattas flera stora forskningsprojekt om utfodring av grovfoder till häst som genomförts de senaste åren. Grovfodret är den viktiga basen i hästens utfodring – ta del av kunskaperna och utfodra för hälsa och prestation!

Författaren Sara Muhonen är agronomie doktor och disputerade vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) med avhandlingen ’Metabolism and Hindgut Ecosystem in Forage Fed Sedentary and Athletic Horses’. Efter avhandlingsarbetet har hon forskat vid USC Nutrition du Cheval Athlète – AgroSup Dijon – INRA, Frankrike. Numera driver Sara företaget Hästforsk och Grovfoderbörsen, läs mer om Sara här.

Det går även att beställa boken via förlagets webbshop här!

Bok Grovfoder till häst