Pages Navigation Menu

Världens viktigaste hästfoder

se se

Öppen kurs i avancerad utfodring i Lidköping

Öppen kurs i avancerad utfodring i Lidköping

Ta chansen och lär dig optimera utfodringsdelen i verksamheten efter de senaste forskningsrönen! Varmt välkommen till öppen kurs i avancerad utfodring 10-11 oktober 2013 på Sockerbrukets konferenslokaler i Lidköping.

Kursen riktar sig till såväl yrkesfolk som rådgivare inom hästbranschen. Vi kommer beröra ämnen som hästens tarmflora, vätske- och syrabasbalans, så ta detta tillfälle att fördjupa kunskaperna i hur utfodringen påverkar hästen och utfodra för hälsa och prestation!

Kursledare är Sara Muhonen som är agronomie doktor och disputerade vid Institutionen för Husdjurens Utfodring och Vård, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) med avhandlingen ’Metabolism and Hindgut Ecosystem in Forage Fed Sedentary and Athletic Horses’. Efter avhandlingsarbetet har hon forskat vidare vid USC Nutrition du Cheval Athlète – AgroSup Dijon – INRA som ligger i Dijon, Frankrike. Sara är även författare till boken ”Grovfoder till häst – för hälsa och prestation”.

Mer information om kursen m.m. hittar ni här!